Jdi na obsah Jdi na menu

Automatický samočiný hasicí systém

SHS FireDeTec®

Samočinný systém navržený převážně pro zařízení s vyšším rizikem vzniku požáru, zabezpečující ochranu proti požáru a zneškodnění požáru v jeho počátcích.

Možnosti využití:

počítačové servery, telefoní ústředny, generátory elektrického proudu, kabelové rozvody, kontrolní panely, soustruhy, motory autobusů, osobních a nákladních automobilů, lodní motory, zemědělské stroje, obráběcí a svářecí stroje, chemické laboratoře, sklady s hořlavými látkami, čerpací stanice aj.

Pro systémy FireDeTec® se používají po mnoho let osvědčené, originální a certifikované komponenty podle norem EN3, VdS a LPC dodávané z Velké Británie a Lucemburska.

Aktivace systému

Systém se aktivuje po detekci ohně. Pro detekci ohně slouží detekční hadička vyrobená ze specielního polymeru citlyvého na teplotu. Tato hadička je rozvedena v tzv. rizikové zóně a proto při případném vzniku požáru je schopna ihned reagovat na změnu teploty. Hadička praskne v místě vzniku nejvyšší teploty a zneškodní oheň v jeho počátku. U chráněných zařízení velice citlivých na změnu teploty je možno aplikaci hasiva vyvolat i zapojením čidla do systému FireDeTec®.

 

Dva typy hašení

Přímé hašení

Při přímém hašení zabezpečuje hadička vedená z ventillu mimo detekce také aplikaci hasiva do místa vzniku požáru a následné zneškodnění požáru.

 

Nepřímé hašení

U nepřímého hašení zabezpečuje hadička detekci ohně a hasivo je aplikován do místa požáru kovovým potrubím, na kterém jsou umístěny trysky nebo proudnice podle druhu hasiva (podobně jako u stabilních hasicích zařízení).

Složení FireDeTec®

Systém se skládá z nádoby s hasivem a ventilu s detekční hadičkou u přímého hašení nebo ventilu s detekční hadičkou a kovovým potrubím u nepřímého hašení, součástí systému je také manometr, který slouží ke kontrole tlaku v nádobách a detekčních hadičkách.

 

Náhledy fotografií ze složky Samočiný hasicí systém

Komentáře

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář